Politika privatnosti

Ova pravila privatnosti opisuju kako i zašto možemo prikupljati, pohranjivati, koristiti i/ili dijeliti Vaše podatke kada koristite naše usluge, kao što je kada:

Ova pravila privatnosti pomoći će vam da razumijete svoja prava i izbore u vezi s privatnošću. Ako se ne slažete s našim pravilima i praksama, nemojte koristiti naše usluge. Ako i dalje imate pitanja u vezi s Vašom privatnošću, obratite nam se na info@samsunggalaxytab.hr.

Koje podatke prikupljamo?

Osobni podaci koje nam otkrivate

Prikupljamo osobne podatke koje nam dobrovoljno dajete kada se prijavite za dobivanje naše usluge, kada sudjelujete u aktivnostima na našoj web stranici ili kada nas kontaktirate.
Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu Vaše interakcije s nama i našim uslugama, odabirima koje napravite te proizvodima i značajkama koje koristite. Ove informacije mogu uključivati:

Pretpostavlja se da su svi osobni podaci koje nam dostavite istiniti, potpuni i točni te nas trebate obavijestiti o svim promjenama.”

Podaci koje automatski prikupljamo

Automatski prikupljamo određene podatke kada posjetite i koristite naše usluge. Ove informacije ne otkrivaju Vaš određeni identitet (poput Vašeg imena ili podataka za kontakt), ali mogu uključivati podatke o uređaju i korištenju, kao što su Vaša IP adresa, preglednik i karakteristike uređaja, operativni sustav, pružatelja internetskih usluga i/ili mobilnog operatera, konfiguraciju sustava, jezične postavke, referentni URL-ovi, geografsku lokaciju (ovisno o vrsti i postavkama Vašeg uređaja), informacije o tome kako i kada koristite naše usluge, koje ste stranice i datoteke pregledavali, značajke koje koristite i druge tehničke informacije. Ove su informacije prvenstveno potrebne za održavanje sigurnosti i rada naših usluga, za potrebe interne analize i izvješćivanja te za ciljano oglašavanje.

Također prikupljamo podatke putem kolačića i sličnih tehnologija. Više o tome možete saznati u našoj Politici kolačića.

Podaci prikupljeni iz drugih izvora

Kako bismo za Vas poboljšali našu sposobnost pružanja relevantnog marketinškog sadržaja, ponuda i usluga te ažuriranje naše evidencije, možemo dobiti podatke o vama iz drugih izvora, kao što su javne baze podataka, zajednički marketinški partneri, partnerski programi, davatelji podataka i od drugih trećih strana. Ove informacije mogu uključivati poštanske adrese, nazive poslova, adrese e-pošte, telefonske brojeve, podatke o namjerama, podatke o ponašanju korisnika, IP adrese, profile društvenih medija, URL-ove društvenih medija i prilagođene profile, u svrhu ciljanog oglašavanja.

Kako obrađujemo Vaše podatke?

Vaše podatke obrađujemo kako bismo pružili, poboljšali i administrirali naše usluge, komunicirali s vama, radi sigurnosti i sprječavanja prijevara te radi usklađivanja sa zakonom. Također možemo obrađivati Vaše podatke u druge svrhe uz Vaš pristanak.
Vaše podatke obrađujemo iz različitih razloga, ovisno o tome kako koristite naše usluge. Vaše podatke možemo obraditi:

Na koje se pravne osnove oslanjamo kako bismo zaštitili Vaše podatke?

Vaše osobne podatke obrađujemo samo kada vjerujemo da je to potrebno i imamo valjan pravni razlog za to prema mjerodavnom zakonu, kao što je uz Vaš pristanak, u skladu sa zakonima, kako bismo vam pružili usluge za sklapanje ili ispunjavanje naših ugovornih obveza, kako bismo zaštitili Vaša prava ili ispunili naše legitimne poslovne interese.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) zahtijeva od nas da objasnimo valjane pravne osnove na koje se oslanjamo za obradu Vaših osobnih podataka. Kao takvi, možemo se osloniti na sljedeće pravne osnove za obradu Vaših osobnih podataka:

Kada i s kim dijelimo Vaše osobne podatke?

Možemo dijeliti informacije u određenim situacijama opisanim u ovom odjeljku i/ili sa sljedećim stranama.
Vaše podatke možemo dijeliti s dobavljačima trećih strana, pružateljima usluga, izvođačima ili agentima (trećim stranama) koji obavljaju usluge za nas ili u naše ime i zahtijevaju pristup takvim informacijama za obavljanje tog posla. Treće strane s kojima možemo dijeliti osobne podatke su sljedeće:

Vaše podatke možemo podijeliti ili prenijeti u vezi ili tijekom pregovora o bilo kakvom spajanju, prodaji imovine tvrtke, financiranju ili akviziciji cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.

Koristimo li kolačiće i druga rješenja za praćenje?

Možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (kao što su web beacon i pikseli) za pristup informacijama ili njihovo pohranjivanje. Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće opisane su u našoj Politici kolačića.

Prenose li se Vaši podaci u inozemstvo?

Vaše podatke možemo prenositi, pohranjivati i obrađivati u drugim zemljama osim Vaše.

Naše usluge nalaze se u Hrvatskoj. Ako našim uslugama pristupate izvan Hrvatske, imajte na umu da Vaše podatke možemo prenijeti, pohraniti i obraditi u našim objektima i trećim stranama s kojima možemo dijeliti Vaše osobne podatke (pogledajte “Kada i s kim dijelimo Vaše osobne podatke?” iznad), u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama.

Ako živite u Europskom gospodarskom prostoru (EEA) ili Ujedinjenom Kraljevstvu (UK), te zemlje možda nemaju zakone o zaštiti podataka ili druge slične zakone koji su tako sveobuhvatni kao oni u Vašoj zemlji. Međutim, poduzet ćemo sve potrebne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke u skladu s ovom politikom privatnosti i primjenjivim zakonom.

Standardne ugovorne klauzule Europske komisije:

Implementirali smo mjere za zaštitu Vaših osobnih podataka, uključujući korištenje Standardnih ugovornih klauzula Europske komisije za prijenos osobnih podataka između društava naše grupe te između nas i naših dobavljača trećih strana. Ove klauzule zahtijevaju od svih primatelja da zaštite sve osobne podatke koje obrađuju koji potječu iz EGP-a ili UK-a u skladu s europskim zakonima i propisima o zaštiti podataka. Naše standardne ugovorne klauzule mogu se dostaviti na zahtjev. Implementirali smo slične odgovarajuće zaštitne mjere s našim pružateljima usluga trećih strana i partnerima, a daljnje pojedinosti mogu se dostaviti na zahtjev.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?

Vaše ćemo osobne podatke čuvati samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovim pravilima o privatnosti, osim ako je duže razdoblje zadržavanja potrebno ili dopušteno zakonom (kao što su porezni, računovodstveni ili drugi pravni zahtjevi). Nijedna svrha u ovoj politici neće zahtijevati od nas da čuvamo Vaše osobne podatke dulje od dvije godine.

Kada nemamo stalnu legitimnu poslovnu potrebu za obradom Vaših osobnih podataka, ili ćemo izbrisati ili anonimizirati takve podatke, ili ako to nije moguće (na primjer, jer su Vaši osobni podaci pohranjeni u rezervnim arhivama), tada ćemo sigurno pohraniti Vaše osobne podatke i izolirati ih od daljnje obrade dok brisanje ne bude moguće.

Kako čuvamo Vaše podatke sigurnima?

Proveli smo odgovarajuće i razumne tehničke i organizacijske sigurnosne mjere osmišljene za zaštitu sigurnosti svih osobnih podataka koje obrađujemo. Međutim, unatoč našim zaštitnim mjerama i naporima da osiguramo Vaše podatke, nijedan elektronički prijenos putem interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može biti 100% siguran, stoga ne možemo obećati niti jamčiti da hakeri, kibernetički kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće biti u mogućnosti poraziti našu sigurnost i nepropisno prikupiti, pristupiti, ukrasti ili izmijeniti Vaše podatke. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo Vaše osobne podatke, prijenos osobnih podataka na i s naših usluga je na Vašu vlastitu odgovornost. Uslugama biste trebali pristupati samo unutar sigurnog okruženja.

Prikupljamo li podatke od maloljetnika?

Ne tražimo svjesno podatke od djece mlađe od 18 godina niti im ih prodajemo. Korištenjem naših usluga izjavljujete da imate najmanje 18 godina ili da ste roditelj ili skrbnik takve maloljetne osobe i pristajete na korištenje usluga od strane te maloljetne osobe. Ako doznamo da su prikupljeni osobni podaci korisnika mlađih od 18 godina, poduzet ćemo razumne mjere da promptno izbrišemo takve podatke iz naše evidencije. Ako saznate za bilo kakve podatke koje smo prikupili od djece mlađe od 18 godina, kontaktirajte nas na info@samsunggalaxytab.hr

Koja su Vaša prava vezana uz privatnost?

U nekim regijama (poput EGP-a i Ujedinjenog Kraljevstva) imate određena prava prema primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati pravo na zahtjev za pristup i dobivanje kopije Vaših osobnih podataka; zatražiti ispravak ili brisanje; za ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka; i ako je primjenjivo, na prenosivost podataka. Takav zahtjev možete podnijeti tako da nas kontaktirate koristeći podatke za kontakt navedene u odjeljku u nastavku.

Razmotrit ćemo svaki zahtjev i postupiti po njemu u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.

Ako se nalazite u EGP-u ili Ujedinjenom Kraljevstvu i smatrate da nezakonito obrađujemo Vaše osobne podatke, također imate pravo podnijeti žalbu svom lokalnom tijelu za nadzor zaštite podataka. Njihove kontakt podatke možete pronaći ovdje: https://ec.europa.eu/newsroom/article29/items/612080

Ako se nalazite u Švicarskoj, kontakt podaci za tijela za zaštitu podataka dostupni su ovdje: https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html

Povlačenje Vašeg pristanka: Ako se oslanjamo na Vaš pristanak za obradu Vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate putem kontakt podataka navedenih u odjeljku u nastavku.

Međutim, imajte na umu da to neće utjecati na zakonitost obrade prije njenog povlačenja niti će utjecati na obradu Vaših osobnih podataka koja se provodi oslanjajući se na zakonite osnove obrade osim privole.

Odustajanje od marketinških i promotivnih komunikacija: možete se odjaviti s naših marketinških i promotivnih komunikacija u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za odjavu u e-porukama koje šaljemo ili tako da nas kontaktirate pomoću pojedinosti navedenih u odjeljku u nastavku. Tada ćete biti uklonjeni s marketinških popisa. Međutim, možemo i dalje komunicirati s vama – na primjer, kako bismo poslali Vaše poruke povezane s uslugom koje su potrebne za administraciju, kako bismo odgovorili na zahtjeve za uslugu ili u druge nemarketinške svrhe.

Kolačići i slične tehnologije: Većina web preglednika prema zadanim postavkama prihvaća kolačiće. Ako želite, obično možete odabrati da postavite svoj preglednik da uklanja kolačiće i odbija kolačiće. Ako odlučite ukloniti ili odbiti kolačiće, to bi moglo utjecati na određene značajke naših usluga. Za daljnje informacije pogledajte našu Politiku kolačića.

Ako imate pitanja ili komentara o svojim pravima na privatnost, možete nas kontaktirati e-poštom na info@samsunggalaxytab.hr.

Kontrole za značajke ne-prati?

Većina web preglednika i nekih mobilnih operativnih sustava i mobilnih aplikacija uključuje značajku Ne prati (DNT) ili postavku koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoju preferencu privatnosti da se podaci o Vašim aktivnostima pregledavanja na mreži ne prate i prikupljaju. U ovoj fazi nije dovršen jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i implementaciju DNT signala. Kao takvi, trenutno ne odgovaramo na DNT signale preglednika ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski priopćava Vaš izbor da ne budete praćeni na mreži. Ako se usvoji standard za online praćenje kojeg moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo Vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove politike privatnosti.

Ažuriramo li ovu politiku?

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu politiku privatnosti. Ažurirana verzija bit će označena ažuriranim “revidiranim” datumom i ažurirana verzija će stupiti na snagu čim bude dostupna. Ako unesemo značajne izmjene u ovu politiku privatnosti, možemo Vas obavijestiti tako što ćemo istaknuto objaviti obavijest o takvim promjenama ili vam izravno poslati obavijest. Potičemo Vas da često pregledavate ovu politiku privatnosti kako biste bili informirani o tome kako štitimo Vaše podatke.

Kako nas možete kontaktirati u vezi ove politike?

Ako imate pitanja ili komentara o ovoj politici privatnosti, možete nam poslati e-poruku na info@samsunggalaxytab.hr.

Kako možete pregledati, ažurirati ili izbrisati podatke koje prikupljamo od Vas?

Imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo od Vas, promijeniti te podatke ili ih izbrisati. Kako biste zatražili pregled, ažuriranje ili brisanje svojih osobnih podataka, obratite nam se na info@samsunggalaxytab.hr.

Zadnje ažurirano

04. rujna, 2023